Левият бек на Ливърпул Анди Робъртсън изненада мнозина с новината, че е написал книга за шампионския сезон на "червените". Защитникът ще представи творбата си на 17 септември, като обясни, че е описал всичко от спечелването на Шампионската лига насам.

Мърсисайдци спечелиха първенството на Англия за първи път от 30 години насам, а Робъртсън, който никога не е крил страстта си към четенето, имаше основен принос както за триумфа на местна почва, така и за този в ШЛ. Шотландецът заяви, че иска феновете да се докоснат възможно най-много до това, което се случва в съблекалнята.

"Не мисля, че съм достатъчно интересен, за да напиша книга за себе си. И така реших да пиша за невероятния ни сезон. Надявам се, че на хората ще им хареса. Имам благотворителна организация в Шотландия и всички приходи ще бъдат дарени в помощ на децата в неравностойно положение", обясни юношата на Селтик.

Робъртсън сподели и че гледа с интерес заключителните двубои от Шампионската лига, като е останал впечатлен от представянето на Алфонсо Дейвис от Байерн (Мюнхен).

 "Той е просто феноменален. Харесва ми да гледам как други футболисти правят невероятни неща", обясни той.