Мачове от Шампионска лига у нас ще се излъчват от новия сезон и в ефира на спортните канали MAX Sport.

Медията спечели правата за двубоите във вторник. Точно в каналите на компанията А1 ще е и финалният двубой, който ще е на стадион "Ванда Метрополитано" в Мадрид на 1 юни 2019 г.

В последните години правата бяха изцяло в btv, а сега мачовете се разделят между тази телевизия и каналите на MAX Sport.

Новият сезон в Шампионската лига вече ще предлага двубоите с два начални часа - 19,55 часа и 22 часа, вместо досегашната схема, в която срещите започваха по едно и също време - 21,45 ч. Така приключва една епоха, като с този час бяха асоциирани най-големите мачове на континента.

Така каналите на MAX Sport нанасят още един удар, след като от новия сезон там ще се излъчват и двубоите от италианската Серия "А", където вече ще блести и Кристиано Роналдо, подписал с "Ювентус".

В портфолиото на каналите влизат мачовете от холандската Ередивизи, руската Премиер лига, украинската Висша лига и китайската Суперлига.

Извън футбола там могат да се гледат тенис турнирите от сериите ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, волейболната Лига на нациите, най-големия шампионат за смесени бойни изкуства в света UFC, баскетболните Евролига и Еврокупа, лекоатлетическата Диaмантена лига, Световния шампионат по мотоциклетизъм, стартовете от NASCAR, най-интересните срещи от NHL и още събития.