Президентът на Барселона Хосеп Бартомеу призна, че трансфер на Неймар от ПСЖ в този момент изглежда абсолютно непосилен за клуба му.

Каталунците са генерирали приходи с около 200 милиона по-малки от очакваните за периода март-юни, като причината е ясна - пандемията с коронавирус. В тази ситуация ресурсите за трансфери са ограничени.

"Неймар? В тази ситуация това е немислимо - призна пред каталунския в. "Спорт" Бартомеу. - Всъщност, не съм сигурен, че ПСЖ изобщо иска да го продаде."

Шефът призна, че приоритетите са други, като на първо място това е да се осигури оставането на Лео Меси възможно най-дълго в Барса.

"Естествено, той е нашето знаме - каза Бартомеу. - Никой в клуба не си представя отбора без Лео. Не мисля, че той някога ще напусне Барса, където е у дома си."

Меси обаче още не е преподписал договора си, а настоящият изтича след 11 месеца.

Друга конфузна ситуация около клуба е, че бразилецът Артур не желае да се прибира от родината си, където е във ваканция. Барса започва съдебно дело срещу него и агента му.

"Имаме договорка с него да играе и в Шампионската лига, преди да бъде финализиран трансферът му в Ювентус - каза Бартомеу. - Но той не се прибра и не желае да играе повече за нашия клуб. Това няма да завърши без съдебен иск, ще бъдем компенсирани."

Барселона продаде Артур на Ювентус, като в замяна получава босненеца Миралем Пянич. Той обаче остава в Юве за Шампионската лига през август, както трябваше да направи и бразилецът за Барса.