Нов скандал около боса на френския футбол Ноел ле Грае върна темата за това доколко 80-годишният ръководител изобщо има място на такъв отговорен пост.

Медиите в страната, а и голяма част от феновете, са скандализирани от думите на шефа в студиото на RMC, където бе гост по темата за продължения договор на националния селекционер Дидие Дешан.

"Разбира се, че не съм имал съмнения - каза Ле Грае. - Нямаше друга идея, освен да оставим Дидие. Той е най-добрият. Изобщо не съм разглеждал други кандидатури, а ако някой друг го е правил зад гърба ми, може да върви по дяволите.

Не намирам и една причина да сменям Дешан, който върши великолепна работа.

Кой? Зидан ли? Моля ви...

Знам, знам - вие, медиите, не спирате да споменавате него. Чувам, че му предлагат клубове, че от Бразилия питат за него, за техния национален отбор.

Не ми пука какво ще прави Зидан! Той си чакаше да се разделим с Дешан, за да се намести на поста, но не му се получи.

Никога не съм се срещал или разговарял със Зидан. Ако ми се обади, дори няма да му вдигна телефона."

Думите на боса са странни, но вероятното обяснение е поредна медийна изява под въздействието на алкохол.

Скандалният началник на френския футбол е често обвиняван за проблемите си с пиенето, като те са видни особено на публични прояви, на които е гост. Във Франция още не е забравен скандалът с обвинения в сексуален тормоз от служителки на федерацията, на които е писал съобщения с неприлични покани и предложения.

Звездата на френския тим Килиан Мбапе бе един от първите, реагирали възмутено на чутото:

"Зидан - това е Франция. Не можем да показваме такова неуважение към една легенда", написа нападателят в Туитър.