Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа бе категоричен, че тимът му не е заслужавал да загуби от Бетис с 0:1. Спецът призна, че се чувства ужасно, като определи резултата като несправедлив.

"Ужасно се чувствам. Когато видиш статистиката, ще си кажеш, че грешният отбор е спечелил. Но съм горд от играчите. Заслужавахме повече и бяхме по-добрият отбор, но футболът понякога е болезнен. Имахме много ситуация преди гола на Бетис. Можехме да имаме сериозно предимство още на почивката. Всички играчи дадоха максимума от себе си. Колкото до мача с Рома - това е битка един срещу един за класиране. С точка днес щяхме да сме в по-добра ситуация. Ще дадем всичко от себе си и ще спечелим в Рим", допълни Шимунджа.

В същото време треньорът на Бетис Мануел Пелегрини сподели, че вярва в шансовете на Лудогорец да се пребори с Рома за второто място в групата. Спецът призна, че през първата част тимът му не е изглеждал добре, но след почивката е показал нужното, за да си тръгне с трите точки.

"През първото нямахме необходимия интензитет, но през второто започнахме да играем по-добре. По-добре функционираше нашият отбор и контролирахме мача. Лудогорец стигаше до нашето наказателното поле през първата част. Добре отговорихме след почивката и си тръгваме с трите точки. Това беше нашата цел. Тепърва предстои да играе Рома във Финландия. Няма да им лесно, защото е изкуствено игрището. Нека първо видим дали Рома ще спечели. Все още Лудогорец има възможност да се класира", обобщи Пелегрини.

Getty Images