Анте Шимунджа направи кратко съобщение след раздялата си с Лудогорец.

Словенският треньор бе уволнен след незадоволителната игра и слабите резултати на разградчани, които изостават с четири точки от върха в Първа лига.

Шимунджа бе освободен вчера, а за негов заместник бе назначен Ивайло Петев - човекът, койти изведе Лудогорец до първата му титла.

Словенецът благодари на ръководството за подкрепата, която му е оказало през целия му престой в Разград и освен това пожела на Лудогорец да стигне до 12-а поредна шампионска титла.

"На първо място искам да благодаря на собствениците на клуба за дадения шанс. През сезона получих всичката нужна подкрепа от всички работещи в Лудогорец и наистина го оценявам и съм благодарен за това.

Това, което се случи през последните няколко дни, е част от футбола, невинаги нещата се случват по начина, по който искаш. Пожелавам на Лудогорец всичко най-добро и пожелавам на отбора спечелване на титлата, защото вярвам, че ще се случи. Още веднъж, благодаря ви за всичко! С най-добри пожелания, Анте Шимунджа".

Той застана начело на Лудогорец в началото на януари 2022-а, като успя да изведе тима до титлата, а след това и до групите на Лига Европа, в които разградчани завършиха на трето място и впоследствие играха в елиминациите на надпреварата Лига на конференциите.