Лионел Меси се завърна в клуба си ПСЖ като световен шампион и получи шпалир на терена от играчите, за да бъде почетена ролята му за историческия успех на Аржентина в Катар.

Нямаше ги само двама от звездните съиграчи на Лео - Килиан Мбапе и Ашраф Хакими, които получиха почивка от клуба и са в Щатите на мини ваканция, след като с Франция и Мароко завършиха втори и четвърти на Мондиала, съответно.

Меси пристигна на базата на ПСЖ, посрещнат от служители и администратори, а в съблекалнята го чакаха играчите, които го прегръщаха. Неговият близък приятел Неймар бе най-сърдечен, въпреки че той преживя разочарованието от отпадането на Бразилия на четвъртфинал от Хърватия.

Така се разминахме с култов полуфинал на двата южноамерикански гранда.

Меси излезе на терена и получи статуетка от клуба като знак за спомен от спечелената титла на планетата. По пътя да я взема, усмихнатият легендарен аржентинец мина през шпалир от останалите футболисти, които го аплодираха.

След което Лео каза и няколко думи за клубната телевизия на ПСЖ, заканвайки се:

"Чака ни голяма пролет с много работа. Искам всички трофеи и вярвам, че можем да ги спечелим. Трябва да сме първи във Франция, първи за Купата на страната, а и да вземем Шампионската лига. Това е голямата цел на този клуб, защото досега не е стигал до този връх. Всички мислим в тази посока."

ПСЖ чака осминафинални дуели срещу Байерн в края на февруари и началото на март.