Треньорският пост в Барселона може да претърпи нов и напълно неочакван обрат.

Медии в каталунската столица твърдят, че едно от последните изказвания на Шави е било причина за скандал в клуба, който може и да коства поста на наставника.

А всичко това идва няколко седмици, след като президентът Жоан Лапорта и Шави се прегърнаха в името на Барса и подписаха договор за още една година.

Въпросният договор бе подписан само няколко месеца, след като самият Шави обяви, че ще напусне Барселона след края на сезона.

Сега нещата могат да претърпят нов обрат, като всичко се дължи на думи на Шави от пресконференцията преди двубоя срещу Алмерия, който каталунците спечелиха снощи с 2:0.

"Този отбор на Барселона не може да се бори за трофеи. Президентът на клуба и спортният директор са позитивно настроение по отношение на предстоящите трансфери, но всичко ще зависи от финансовото ни състояние.

Всеки фен трябва да осъзнае, че положението е трудно, а това важи най-вече за икономическото ни състояние. Сегашното ни финансова ситуация няма нищо общо с тази отпреди 25 години. Също така не сме на едно ниво с други клубове, които се радват на доста по-добро финансово положение", заяви той.

Според "Спорт" и "Радио Каталуния", тези думи са вбесили Жоан Лапорта и останалите ръководители на Барса. Те са приели изказването на Шави кату директна атака към тях и като уронване на престижа на клуба, заради което може и да се стигне до раздяла след края на сезона.

Разбира се, с подписания нов договор от наставника, това може да има своите много тежки последствия, защото в контракта има заложени компенсации от около 10 милиона евро, които допълнително ще затруднят и без това доста сложното финансово положение на каталуцните.