Днес Килиан Мбапе ще се срещне с френския президент Еманюел Макрон в Елисейския дворец, а макар официалният повод да е съвсем различен, медиите във Франция заподозряха и задна мисъл около всичко това.

Официалният повод за днешния обяд е посещението на катарския държавен глава Тамин бин Хамад Ал Тани. Заедно с него там ще бъде силният човек в ПСЖ - Насер ал Келаифи, което изглежда някак логично, но заедно с тях в Елисейския дворец ще бъде и Мбапе.

Мнозина веднага заподозряха, че причината Мбапе да бъде поканен е от най-високо ниво да бъде повлияно на неговото преминаване в Реал (Мадрид).

Сделката се смята за сигурна, но тя все още не е официално обявена от клубовете и Мбапе. Дори бяха обявени параметрите по тази сделка и заплатата на френската суперзвезда.

Именно една такава среща стопира преминаването на Реал преди две години. Тогава се смята, че френският президент Еманюел Макрон е имал решителна роля, убеждавайки Мбапе да остане в Париж.

Макрон неведнъж е заявявал, че френският футбол има нужда не само от Мбапе, но и от още местни звезди да остават в Лига 1. Големият въпрос обаче е дали той ще може за втори път да повлияе на сделката и дали вече не е твърде късно.