Швеция разгроми с 5:0 Естония като гост в мач от група F на квалификациите за Европейското първенство догодина.

Скандинавците си решиха мача още преди почивката и възвърнаха надеждите си за класиране на шампионата на стария континент.

Головете за шведите вкараха Виктор Гьокереш, Деян Кулушевски, Александър Исак, Робин Куайсон и Виктор Клаесон. С категоричния успех Швеция събра 6 точки и заема третата позиция. Лидери остават Белгия и Австрия, които са с по 10 точки. Малко по-рано днес "червените дяволи" победиха трудно с 1:0 Казахстан като гости.

За Швеция предстои трудно домакинство на Австрия, докато Естония гостува на Белгия. Тези мачове са само след три дни, във вторник.

В група I пък Андора поднесе една от сензациите на петия кръг в европейските квалификации и завърши наравно 0:0 в домакинството си на Беларус. Двата тима изнесоха много постна продукция, като почти не успяваха да създават някакви по-опасни положения пред двете врати.

С тази точка Беларус събра общо четири и заема четвъртото място в класирането след една победа с предишните си четири двубоя. За домакините от Андора пък това бе второ равенство в този квалификационен цикъл и те имат два пункта, които обаче не им помагат да се оттласнат от дъното на класирането.

По-късно тази вечер са мачовете на фаворитите Румъния - Израел и Косов - Швейцария.