Ръководството на "Левски" в лицето на Наско Сираков и Павел Колев, даде пресконференция, на която бе представен видеоклип, чиято цел е да амбицира българите да даряват още повече за спасението на клуба. Сираков, който е мажоритартен собственик на столичани, след като получи акциите от Васил Божков, изчете следното писмо и след това даде наистина сериозно обещание за бъдещето на отбора:

"Апел към българите, живеещи в чужбина. Само обединени, всички българи, живеещи по света, можем да върнем Левски към корените му. Левски наистина е отбор на народа и това го доказаха нашите фенове. За първи път се намира в такава ситуация - да се бори за оцеляването си. Унизителната ситуация, до която е докаран любимия ни отбор през последните 10 години, изисква пълна мобилизация.

Обръщам се към всички българи, живеещи в чужбина. Не само към левскарите. Нека дадем един живителен тласък и глътка въздух на Левски. Сигурен съм, че всички заедно, обединени, можем днес чрез помощта си към 100-годишната синя светиня, да покажем, че с любовта си можем да направим чудо. Трябва ни една живителна глътка въздух, за да се изправим на крака и да полетим. Вярвам, че това може да се случи. 

Аз, Наско Сираков, който бях избран от феновете, се обръщам към вас с надежда и вяра. За вашата помощ. Да покажем, че дори и разпръснати по света, можем да правим чудеса. Заедно ще спасим Левски и той ще се върне към корените си", прочете Сираков, а след това отговори и на въпросите на медиите. 

Голмайстор №1 в историята на клуба говори за постоянните срещи с потенциални инвеститори и рекламодатели, за това дали има интерес към играчи на клуба, както и за цялостната ситуация във вековния тим.

За спонсорите:

"Не спираме да работим по различни идеи и неща. Спонсори и рекламодатели, които сами ни търсеха, в последно време се отдръпват. Сигурен съм, че с този клип ще дадем началото на един сериозен оздравителен процес, от който се нуждае клуба. Също така искам да призова в момента нашите фенове да положат сериозни усилия в закупуването на абонаментните карти. Кампанията бе открита преди дни, а това е друго перо, на което разчитаме, за да стъпим на по-здрава основа Всяка една фирма си има собствена политика. Продължаваме всеки ден да се срещаме с потенциални хора, които искат да рекламират или да спонсорират. Има ли договорка, ще бъдете уведомени веднага", каза Сираков

За бъдещето на акционерното дружество и потенциални трансфери:

"Има интерес към наши играчи. Това е друго перо, на което разчитаме, за да можем да покрием тази финансова дупка, отворила се от февруари досега. Забележки към футболиститите и персонала нямаме. Всички проявяват пълно разбиране. Направена е оценка на акционерното дружество. Имам три седмици, в които трябва да платя този прословут данък, който е изключително малък, но много ви вълнува", продължи той.

Мажоритарният собственик на "сините" бе категоричен, че ще направи всичко по силите си щетите по състава да бъдат ограничени до минимум, визирайки потенциални трансфери, но се обърка и използва определението "максимум". Решението за това доставчик на екипировка да бъде Joma, а не Macron, Сираков посочи като лично свое

"Първо, "Левски" няма проблем с лиценза. При "Левски" няма да има тирета, запетайки, точки или каквото и да е. Може да имаме проблем евентуално с европейския лиценз за догодина", поясни Сираков.

Освен това той призова фракциите на феновете да загърбят неразбирателстват и дрязгите помежду си, за да бъде отправено послание към неорганизираните привърженици, които според него са силата на "Левски".

"Ако трябва Левски ще играе само с юноши и собствени кадри, но Левски ще го бъде", убедено заяви бившият нападател.

Сираков не пропусна и ситуацията с 35% от акциите на отбора, които са за Тити Папазов и каза, че при сериозен интерес от страна на инвеститор, те ще бъдат продадени.