Кристиано Роналдо продължава да е център на вниманието на Мондиала в Катар, но не с представянето си на терена. 5-кратният носител на "Златната топка" се забърка в серия от скандали, а най-големият португалски спортен вестник Record излезе с шокиращо разкритие.

Изданието твърди, че Кристиано Роналдо е бил готов да напусне лагера на националния отбор, бесен от това, че не е сред титулярите за мача с Швейцария.

Португалският вестник твърди, че легендарният нападател е искал да си събере багажа и да напусне световното първенство, след като е провел разговори със селекционера Фернандо Сантош.

Роналдо се появи в игра за Португалия при разгромната победа над швейцарците с 6:1, но след края на мача остана изолиран и напусна терена сам, докато останалите му съотборници празнуваха класирането си към четвъртфиналите.

След края на мача Роналдо се срещнал с Фернандо Сантош и дал ясно да се разбере, че е недоволен от решението му да не го пусне в игра, като по време на напрегнатия разговор заплашил да си събере багажа и да напусне Катар.

Въпреки това се предполага, че той "се е вразумил" и е осъзнал важността и спешността на запазването на стабилността в лагера на Португалия и бързо е променил решението си.

В статията се добавя, че останалите членове на португалския отбор признават, че Роналдо е в полезрението на обществеността и че всяка негова стъпка се следи внимателно, но се твърди, че играчите имат ясното намерение да не позволяват действията на звездата да оказват негативно влияние, за да гарантират, че отборът има най-голям шанс да спечели световната титла.

Писанията предизвикаха и официална реакция. Футболната федерация на Португалия побърза да опровергае информациите, че Роналдо е искал да напусне. На сайта си от организацията уточняват, че "в нито един момент капитанът на националния отбор Кристиано Роналдо не е заплашвал, че ще напусне националния отбор по време на тренировъчния лагер в Катар".

Тази седмица испанските медии съобщиха, че Роналдо не е тренирал със заместниците от победата на Португалия, а вместо това се е присъединил към играчите, които са започнали работа във фитнеса.

Португалия се изправя срещу Мароко в четвъртфинала на Световното на 10 декември.