Скандал разтърси Барселона, а Лео Меси е ядосан - лоша новина за човека, който е причина за гнева му.

Интервю на спортния директор Ерик Абидал предизвика трусовете, след като французинът си е позволил да каже пред каталунския в. "Спорт", че "някои играчи не са работили достатъчно здраво за треньора Валверде и това е направило раздялата с него неизбежна."

Лео се ядоса и след тренировката във вторник проговори пред репортери, което прави изключително рядко.

"Когато говориш за играчите, трябва да назовеш имена. Иначе остава усещането, че нещо не е така, както го казваш, създава се впечатлението за неистина", изригна суперзвездата на Барса.

В интервюто на Абидал се чете, че много от играчите не са били доволни при режима на Валверде, не са тренирали с достатъчно усърдие, а и са имали проблем в комуникацията с треньора.

"Отвън изглеждаше, че отношенията в съблекалнята са наред - твърди бившият защитник на отбора. - Но аз надушвам тези неща, защото съм играл доскоро и съм бил част от тази съблекалня. Казах на клуба, че нямаме избор с Валверде при тези обстоятелства."

Меси не спря само с изявлението от няколко думи пред репортерите, той написа и в Инстаграм:

"Честно казано, не обичам да влизам в такива спорове, но хората трябва да поемат отговорност за това, което говорят. Играчите са отговорни за това, което се случва на терена. И аз съм първият да призная, че този сезон не сме достатъчно добри. Но ръководителите на спортната секция в клуба също имат отговорности, които трябва да спазват".

В същото интервю има и въпрос за Меси, на който Абидал отговаря, че Лео е щастлив в клуба и няма никакво намерение да напуска. Поредното удължаване на договора му (макар и само за година) е въпрос на дни.