Далеч от светлините на прожекторите и мачовете на големтие европейски сили, в най-долната дивизия от Лигата на нациите, дерби си направиха най-слабите отбори на континента.

Край слънчевите брегове на Средиземно море, Гибралтар посрещна Сан Марино.

Домакините, които бяха и фаворит в мача, успяха да спечелят с 1:0, като по този начин постигнаха своята едва трета победа в официален мач и общо пета в историята.

Погледите обаче бяха насочени към момчетата от Сан Марино, които афишираха амбиции за първи успех в официален мач. За тяхно съжаление това не се случи, а загубата бе 38-а поредна за скромната страна.

Националният тим на Сан Марино държи редица потресаващи антирекорди, като за 164-те си официално признати от ФИФА мачове, активът на отбора е 1 победа, 4 равенства и 159 поражения.

Все пак тази освен Гибралтар и Сан Марино, в тази екзотична група от дъното на европейския футбол е и Лихтенщайн, като до края на турнира спокойно можем да видим първата официална победа в историята на Сан Марино.

По същото време в мач от Лига "С", Северна Македония победи Армения с 2:1, като и трите гола в Скопие паднаха от дузпи. Езджан Алиоски и Илия Нестеровски откриха за съседите ни през първата част, а в даденото от съдията продължение на мача Тигран Барсегян намали.