Фаталното меле в Гърция очаквано доведе до отлагане на мача между местния АЕК и хърватския Динамо Загреб.

Новината бе потвърдена официално от УЕФА, като се уточнява, че решението е взето след спешно събрание на ръководните органи. Не става обаче ясно кога все пак ще се изиграе първият двубой от трети предварителен кръг на Шампионската лига. Но със сигурност мачът ще е пред празни трибуни, както и реваншът в Загреб.

Решението на УЕФА идва след шокиращото убийство на 22-годишен запалянко снощи. Оказва се обаче, че е много възможно да има още една жертва на касапницата в Атина и тя да е непълнолетна. Става въпрос за 13-годишно момиче, което е в изключително тежко състояние в местна болница. При мелето детето е било ударено с камък в главата, а пораженията са сериозни.

Според информация на местните медии, много от пострадалите след хърватската атака дори не са били футболни фенове. Те просто са били седнали в кафене до клубния стадион на АЕК, без да подозират, че ще бъдат атакувани по този брутален начин.

След трагичния инцидент пък Гърция и Хърватия си отправиха взаимни обвинения, прехвърляйки си вината.

Гърците са категорични, че хърватската държава не е трябвало да допуска 200 от най-коравите ултраси да напускат страната, след като УЕФА изрично забрани гостуващите агитки в този мач, който бе определен за високорисков.

Хърватите пък са на мнение, че полицията в Атина не си е свършила работата. Като се изтъква, че групата от 200 въоръжени мъже е обикаляла близо час улиците на столицата, возила се е в метрото и се е снимала пред местни забележителности, без да бъде забелязана от полицията.

Неясна остава съдбата на общо 96-те арестувани за мелето. Прокуратурата настоява всички те да останат зад решетките до пълното изясняване на случая, докато от хърватското посолство настояха за бързо освобождаване.