Манчестър Юнайтед спечели първия значим трофей във футболния календар - Купата на лигата на Англия.

В големия финал на "Уембли", "червените дяволи" победиха Нюкасъл с 2:0.

Така след шест години суша, Манчестър Юнайтед отново спечели трофей. За последно клубът спечели именно тази купа, както и трофеят в Лига Европа през 2017-а.

Възходът, който клубът бележи под ръководството на Ерик Тен Хаг бе ознаменуван с този финал, а макар трофеят да е с реномето на най-незначителен през сезона, спечелването му винаги е повод за радост.

Със сигурност триумфът щеше да е по-специален за тима на Нюкасъл, който чака трофей от 68 години.

Днес ключови се оказаха точно шест минути през първата част, когато паднаха и двете попадения в полза на тима от Манчестър.

Секунди след най-добрия шанс, който Нюкасъл имаше, Манчестър Юнайтед изпълни пряк свободен удар, след който Каземиро прати топката във вратата с глава.

Голът бе последван от дълго преразглеждане с ВАР, след което се установи, че макар и с милиметри, Каземиро е в редовна позиция и голът бе зачетен.

Снимка: Getty images

А минути по-късно Юнайтед направи нова чудесна атака, като този път голмайстор бе Маркъс Рашфорд и спорове нямаше - 2:0.

От тази ситауция бе ясно, че връщането в мача за "свраките" ще е прекалено трудно, а макар те да опитаха всичко, в крайна сметка победата заслужено отиде в сметката на Манчестър Юнайтед.

Така шест години по-късно, "червените дяволи" отново спечелиха трофей.

Снимка: Getty images