ЦСКА продължи успешния си ход по пътя към титлата, побеждавайки Септември с минималното 1:0 на националния стадион "Васил Левски".

Успех, който гарантира лидерска позиция за "червените" и след края на 21-ия кръг, благодарение на четирите точки аванс пред тима на Лудогорец, който обаче има и мач по-малко.

Тази вечер ЦСКА определено не изигра най-убедителния си мач, а единственият и оказал се победен гол със сигурност ще предизвика доста дискусии.

Вкара го Дюкенс Назон в края на първата част, когато хаитянският нападател получи извеждащ пас директно от тъч и останал сам срещу вратаря на Септември, вкара за 1:0.

Това попадение бе напълно редовно от гледна точка на футболния правилник, но споровете около него ще бъдат от гледна точка на феърплея.

Причината е, че тъчът в полза на ЦСКА дойде след умишлено изваждане на топката от игра от страна на футболист на Септември. Той искаше да прекъсне играта, за да се окаже лекарска помощ на негов съотборник.

Изпитващият болка играч на Септември обаче вече бе извън пределите на терена, а капитанът на ЦСКА - Юрген Матай, прецени да не връща топката на противника и директно от тъч асистира на Назон за гола.

Никъде във футболния правилник не е записано, че Матей е длъжен да връща топката в притежание на Септември, но в подобни ситуации добре знаем, че играчите обикновено връщат топката, водени от моралния кодекс на играта.

Фактите обаче са, че ЦСКА вкара, голът нямаше причина да бъде отменян, а в крайна сметка той се оказа с цената на много ценни три точки.

Истината е, че преди попадението Септември бе по-опасният тим и имаше няколко интересни положения, а Димитър Костадинов дори излезе сам срещу стража на ЦСКА, като Бусато геройски спаси своя тим.

След попадението Септември нямаше повече чисти положения, но и ЦСКА не игра особено силно. "Червените" имаха шансове едва в заключителните минути, когато вместо да затворят мача, те се отчетоха с няколко пропуска.

Снимка: Bulphoto