Coбственикът на Пирин (Благоевград) Пол Белогур обяви, че се оттегля от клуба. В специално изявление, публикувано на фейсбук-страницата на орлетата, Белогур обявява дарение на всичките си акции на Община Благоевград. В края на изявлението си бизнесменът благодари на кмета на града Илко Стоянов за "подадената ръка". А също така допълва, че ще иска да се концентрира върху бизнесите си в САЩ и в Австралия.

Белогур обаче не съжалява за престоя си в Благоевград, като обяснява колко е доволен от постигнатите цели - финансово оздравяване и класирането за участие в Първа лига.

Изявление на собственика на ФК Пирин Пол Белогур

"Скъпи фенове, граждани на Благоевград, уважаеми ръководители, треньори и служители, през последните 3 години заедно изминахме един успешен път. Заедно постигнахме най-важната си цел. Върнахме Пирин там, където му е мястото - в Първа лига, сред най-добрите. За втора поредна година сме в елита на българския футбол. Изключително съм доволен, че успях да помогна на отбора по всякакъв начин.

Винаги съм давал за любимия си тим от сърце и душа. Бяха направени много подобрения. Бе ремонтирана трибуната, сменени и добавени седалки, извършен бе основен ремонт в административната сграда, осигурено бе електронно табло. Ремонтирани бяха съблекалните, подменени бяха резервните скамейки, закупен бе нов автобус, бе поставена нова ограда на стадиона.

Трудно е да изброя всичко, сторено за по-доброто бъдеще и успехите на нашия отбор, на отбора на Благоевград.

Лично на мен ми костваше много усилия да развивам този проект, тъй като футболът не е най-силната ми страна, но бях воден от любовта и страстта към Пирин и му отдадох всичко по своите сили, дадох всичко от себе си по време на тези 3 години.

Искам да Ви съобщя, че дойде времето, в което този труден, но успешен път за мен като собственик на клуба приключи. Продължавам работата си върху основните си бизнеси в Австралия и САЩ.

Ще даря всички си акции на Община Благоевград абсолютно безвъзмездно. Вярвам, че това е най-доброто за клуба. Градът и Общината се оказаха най-надеждният ни партньор.

Това стана факт най-вече през последните 18 месеца, откакто Илко Стоянов е кмет. Той е човекът, който непрекъснато ни подкрепяше и правеше всичко, за да върви напред любимият ФК Пирин. И съм убеден, че кметът ще намери начин клубът да продължи да се развива и да се конкурира с най-добрите отбори в България. Благоевград трябва да се гордее, че има кмет като Илко, който е посветил живота си на града и неговите хора", пише Белогур.

Но макар и да не е вече собственик, той остава емоционално свързан с града и с Пирин и ще продължи да го подкрепя от разстояние, а също така и ще бъде рекламодател. Така с по-малки средства, Белогур остава финансово ангажиран към "орлетата".

"Аз ще продължа връзката си с Благоевград и клуба. В този красив град притежавам телевизионна станция - Bulgarian Broadcasting Group BBG. Ще съм един от рекламодателите на Пирин. По този начин ще покажа на останалите хора с бизнес тук, че е чест и привилегия да продължа да подкрепям един вековен отбор, от който са излезли велики футболисти. Тук е мястото да благодаря на толкова много хора, които бяха съпричастни с мисията на Пирин през тези 3 години. Благодаря на верните фенове, аз съм един от тях. Винаги съм усещал тяхната подкрепа, тяхната любов и тяхната отдаденост към любимият ми отбор. Неслучайно те бяха тези, които организираха честването на 100-годишнината на клуба. Благодаря на всички ръководители, състезатели - бивши и настоящи, треньори и служители, които също работиха усилено за успеха на този клуб.

Благодаря на Община Благоевград и на кмета Илко Стоянов за протегнатата ръка", завършва писмото на Пол Белогур.