България не бе единствената страна, в която се игра финал за Купата навръх 1 юли. Мачът между ЦСКА и Локомотив (Пловдив) на "Васил Левски" не бе и единственият, в който липсваше социалната дистанция между феновете, за която цяла седмица се говореше.

В Дания отборите на Олборг и Сьондерийске също играха финален двубой за Купата, а проблеми с дистанцирането между феновете имаше и там. При северняците всичко бе в доста по-малки мащаби, защото двата отбора бяха получили по скромните 725 билета, които бледнеят на фона на шестте хиляди за двата български финалиса.

Датските тимове се срещнаха на неутрален терен - 22-хилядния стадион "Блу Уотър Арена", където по принцип домакинства Есберг, а условието бе между запалянковците по трибуните да има метър дистанция. Да, ама не...

След половин час футбол, една от ултрас групировките на Олборг наруши правилата и феновете се събраха близо един до друг, отказвайки да се разделят. Молбите на футболисти, треньори и други фенове не ги трогнаха, а това доведе до почти 15-минутно прекъсване на мача.

И до изгонване от стадиона на въпросните бунтари. 

А след това отборът им загуби с 0:2, като и двата гола бяха вкарани от бивш футболист на клуба - Андерс Якобсен, който изведе Сьондерийские до първа купа в клубната история.