Отборите от Премиър лийг ще проведат спешна среща в понеделник, на която ще бъдат обсъдени вариантите за продължаване на сезона след появилата се криза с COVID-19. Шест от общо десет мача този уикенд в английския елит бяха отложени заради множество заразени в отборите, а общият брой на отложени двубой за отминалата седмица е десет.

Не е изключен вариант, в който първенството да бъде спряно за известно време докато ситуацията се нормализира.

Мениджърите и капитаните на елитните тимове също ще проведат срещи с колегите си.

Мениджърът на Астън Вила Стивън Джерард изрази надежда, че въпросното събиране ще даде яснота относно много проблеми, както и отговори на мног овъпроси. Тимът на Джерард също бе потърпевш, след като днешната среща на Вила с Бърнли бе отложена буквално няколко часа преди началото ѝ.

Междувременно стана ясно, че шефът на Висшата лига Ричард Мастърс е изпратил писмо до клубовете, с което приканва играчите да се ваксинират и подчертава важността на завършването на сезона по нормален начин.

Томас Франк, мениджърът на Брентфорд, вече предложи всички мачове до Коледа да бъдат отложени. Други негови колеги обаче не са фенове на идеята за спиране на шампионата, а сред тях е и Юрген Клоп от Ливърпул.

Преди два дни ръководството на Премиър лийг заяви, че планира мачовете да продължат да се играят по план, стига това да е достатъчно безопасно.