Лионел Меси надмина Диего Марадона като най-великия играч на всички времена, каза селекционерът на световния шампион Аржентина Лионел Скалони.

"Ако трябва да избера един, избирам Лео, имам специални отношения с него. Той е най-добрият за всички времена, въпреки че Марадона също беше страхотен", каза Скалони пред испанската радиостанция "Копе".

Феновете в Аржентина боготворят Марадона и го предпочитаха пред Меси, но нагласите изглежда се променят, след като нападателят на Пари Сен Жермен изведе отбора до световната титла миналия месец за първи път, откакто Марадона вдъхнови тима да спечели през 1986 година.

Скалони също така разкри, че първата му задача след назначаването на поста през 2018 година е била да разговаря с Меси и да го убеди да се върне в националния отбор след кратка почивка.

"Първото нещо, което направих, беше видео разговор с Меси. Първото нещо, което му казах, беше "Върни се. Ще те чакаме". Осем месеца по-късно той се върна и направихме невероятен отбор", добави Скалони.

"Да тренираш Меси не е трудно. Не можеш да го коригираш на техническо ниво, но понякога можеш да го инструктираш да пресира или да атакува по определен начин. Когато надуши кръв, той е номер едно."

Скалони също така защити своя вратар Емилиано Мартинес от критиките за твърде невъздържаното му празнуване след триумфа на Аржентина с отправения неприличен жест при получаването на наградата "Златна ръкавица" и носенето на кукла с лицето на Килиан Мбапе по време на парада с открити автобуси.

"Има нагласи срещу него, но той е страхотен човек. Той е като дете. Неговата личност е дала толкова много на отбора", добави Скалони.