Лий Броксъм е легендарна фигура за футбола в Австралия, а в момента неговата твърда игра на терена изпитват... тризнаците му.

Това са съперниците в ежедневните занимания у дома. 32-годишният полузащитник на Мелбърн Виктори е единственият футболист, достигнал 300 мача в А Лигата на страната, сформирана преди 20 години. Той е култов герой за играта в Австралия, трикратен шампион и със слава на лидер.

Броксъм е корав тип на игрището и любимец на феновете заради манталитета си - никога не се отказва. В домашни условия той не успява да тренира така, както го прави на базата на Виктори, но - начини се намират.

Тризнаците Били, Сони и Мила са неговите противници в ежедневните мачлета в двора. Лий е разграфил тревата като минитерен, а отборите са ясни - той срещу тях. Забавно.

Е, понякога пречи кучето Бенджи, което също има нужда от своята тренировка. Обикновено избира да играе в тима на децата, което също е разбираемо. Така стават четирима на един!

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ДОМАШНИТЕ ЗАНИМАНИЯ НА ЛИЙ БРОКСЪМ>>>

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Нямам избор, режимът ми е стриктен - казва Лий. - Не мога да спра да тренирам в домашни условия, но съм доста облагодетелстван при обстоятелствата. Съпругата ми Сам е с диплома за фитнес треньор и е изготвила програмата ми по часове.

Храня се по диета, която ми препоръча клубът. С децата играем навън по час-два преди обяд, след това е време за "магическата стая", където вече съм сам."

Магическата стая е мястото, където Лий се оттегля за следобедните 3 часа занимания.

Тя не е фитнес зала, но в нея има всичко необходимо за тренировка у дома - тежести, лежанка, велотренажор, велоергометър, топки и ... въжета.

Скачането на въже е ключово за баланса. Броксъм не пропуска и ден в последните 16 години, откакто играе футбол професионално, да прави 30-минутно упражнение с въжето.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Дори във ваканциите, станало е нещо като навик", признава халфът.

Естествено, най-интересно е с децата.

Когато футболът в Австралия се завърне в следващите 3-4 седмици, насреща няма да са смеещите се хлапета, а сериозни съперници.

Лий Броксъм, който винаги е настроен за битка, ще е готов за това.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ДОМАШНИТЕ ЗАНИМАНИЯ НА ЛИЙ БРОКСЪМ>>>

 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Снимка: Getty Images/Guliver Photos