Сериозният срив в Ливърпул продължава с пълна сила, като англисйкият шампион допусна трето поредно поражение в шампионата.

Този път мърсисайдци загубиха с 1:3 гостуването си на Лестър, допускайки пълен обрат и три гола в рамките на седем минути в края на мача.

Така Ливърпул остава на четвъртото място, на десет точки и с два мача по-малко от лидера Манчестър Сити, като битката за защитата на титлата сякаш вече изглежда невъзможна задача.

Сякаш мърсисайдци до края на сезона ще трябва да се борят за мястото си в Шампионска лига, а днешният победител Лестър излезе на второто място, на четири точки, но също с два мача по-малко от Манчестър Сити.

За кой ли път всички главоболия за мърсисайдци дойдоха от отбраната и вратаря на тима.

Снимка: Getty images

Началото на мача бе в полза на Лестър, Джейми Варди уцели греда, но след това Ливърпул диктуваше случващото се на терена.

Греда на сметката и на мърсисайдци, както и хубав гол на Мохамед Салах в 67-ата минута изведоха тима на Клоп сякаш заслужено напред в резултата.

И в минутите след гола не се виждаше как Лестър ще може да стигне до нещо в мача, защото в продължение на много минути "лисиците" така и не бяха създали смислена атака.

Тогава дойде 78-ата минута на мача, когато Барнс опита да влезе на скорост в наказателното поле на Ливърпул и бе фаулиран. Първоначалното отсъждане бе за дузпа, но ВАР подсказа на рефера, че нарушението е отвън.

Джеймс Мадиъсн изпълни намиращият се встрани от наказаетлното поле фаул, като ниския опит за центриране премина през всички играчи и влезе във вратата.

Алисон определено не се намеси блестящо, но пък стражът имаше претенции, че играч на Лестър в засада му е попречил. И съдията не зачете гола първоначално, но дългото преглеждане на ситуацията чрез ВАР, доведе до заключението, че с милиметри засадата е покрита, а голът на Мадисън е редовен.

А по-малко от две минути след цялата драма, шокът за Ливърпул бе пълен, защото Лестър обърна резултата, а главен виновник за пореден път бе Алисон.

Той опоределено провали мърсисадйци срещу Манчестър Сити преди седмица, направи го и днес, когато излезе неразчетено напред и се блъсна със свой защитиник, а топката се озова в Джеймс Варди, който на празна врата вкара за 2:1.

Тази ситуация тотално срина Ливърпул психически, като след още две пропуснати ситуации, Лестър стигна до ново чисто положение, в което Хари Барнс вкара за 3:1.

Три гола само в рамките на 7 минути.

Наиситна Ливърпул е в сериозна криза, като отборът е спечелил само два от последните си 10 мача във Висшата лига.