Дългогодишният капитан на България Стилиян Петров гостува в предаването "120 минути" по bTV. Рекордьорът по изиграни мачове за националния ни отбор коментира така наболялата тема за битката за президентския пост в родния футбол. Той е част от екипа на Димитър Бербатов, като там е и друга успяла фигура - Мартин Петров.

Стенли бе категоричен, че слуховете за разрив между тримата са далеч от истината и че те са готови да извървят целия път, за да осъществят така желаната промяна.

По план трябва да има Конгрес на БФС на 15 март.

Ето и най-интересното от думите на Петров:

"Сблъсквахме се с много неща, за които не бяхме готови. Аз не мисля, че някой може да е подготвен за такава битка. Не мисля, че в някоя друга федерация се е водела такава битка, да се е говорило толкова - не само за футбол, а за съдилища, политика, намеси. Българският футбол е на колене от много години, през тези 3 години станахме смели. Много е трудно.

Нещата, които излязоха в последните няколко месеца - че не сме заедно, че сме разделени. Това е една голяма лъжа. Димитър ме познава много добра и знае моята лоялност. Знаехме, че тази битка ще бъде дълга, той знае моята позиция. Аз ще го подкрепям до края, независимо какъв е резултатът. Вече трети път обикаляме страната, показваме уважение към футболната общественост. Това е неизбежна част българският футбол да върви напред.

Всички кандидати се опитват да се борят за доброто на българския футбол. Стига да имат моралния компас да търсят правотата и да се проведе този конгрес. Всеки си има различни мнения и виждания. Всеки един човек има право да се кандидатира за президент. Тук идва въпросът какъв екип имаш, как работиш. Ние сме помислили всяка една стъпка. Ние сме готови да приложим тази промяна за доброто на българския футбол и клубове. Това, което виждаме ние по обиколките е, че 3 години по-късно се задават същите въпроси.

Когато няма какво да криеш, не виждам какъв е проблемът да има излъчване на конгреса. Тогава може да се види как протича един конгрес. Общността може също иска да види как се случват нещата, как се води един конгрес, какво се прави. Футболът е феномен. Щом не криеш нищо, не виждам защо да не пуснеш медиите"