Бившият капитан на националния отбор Стилиян Петров сподели част от възгледите си за това как могат да бъдат решени проблемите на българския футбол. Легендарният халф използва профила си във Фейсбук, за да очертае някои от начините родният футбол да излезе от кризата, в която се намира вече дълги години.

Както е известно, Стилиян Петров е част от екипа на Димитър Бербатов, който се стреми да застане начело на Българския футболен съюз.

Ето какво написа Петров:

РЕШЕНИЯ, РЕШЕНИЯ, РЕШЕНИЯ

Отмина още един голям форум, отминал без участието на българския национален отбор, на който гледахме развиващите се с бързи и успешни темпове футболни нации!

За да успеем да променим тази негативна и депресираща ситуация, е важно футболната система да се изчисти от зависимите хора.

Да се изгради система, от хора, изискващи решения и готови проекти, изработени да се впишат в нашата действителност и спрямо нашите възможности.

РЕШЕНИЯ, за рестартирането и подпомагането на всички процеси и сфери на българския футбол!

1 - Бонусна финансова система за българските клубове

2 - Нова треньорска концепция, достъп до най-новите тенденции и тренировъчни подготовки за всички треньори (YouTube вече няма да ви е нужен)

3 - Аматьорските първенства, подкрепени и обновени във футболно, финансово и административно отношение

4 - Надграждане и подобрените условия за телевизионните права

5, 6, 7, 8, 9 и 10-ата точка ще обсъдим през 2023 г. на среща с всички вас! Програми, подкрепени изцяло финансово и административно в краткосрочен, средносрочен и дългосрочен период.

Здрава и успешна 2023-та на всички!"