Изключително мащабно благотворително събитие анонсира бившият капитан на националния отбор Стилиян Петров.

Неговата фондация организира "Мач на надеждата" на 6 септември на Националния стадион "Васил Левски". Събитието ще събере куп български и световни легенди.

Имената на участващите ще бъдат периодично разкривани на порции, а в отбор ще са по 20 играчи. Като днес Петров обяви по петима за българския и чуждестранния тим

Един от треньорите на родните легенди ще е Димитър Димитров-Херо, а на терена ще видим, освен Стилиян Петров, още Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Мартин Петров, Наско Сираков и Мариян Христов. Треньор на чуждестранната селекция ще е Мартин О'Нийл, а първите обявени имена са Рой Кийн, Хенрик Ларсон, Робер Пирес, Луис Гарсия и Неманя Видич.

Билетите за впечатляващото шоу вече са в продажба на сайта bilet.bg, а цените са от 40 до 90 лева.

"Точно преди 10 години се случи един невероятен и емоционален мач, когато 62 хиляди се изправиха на крака да ме изпратят във футболната кариера. Всички средства ще бъдат дарени в болници в България за хора, които се лекуват от ракови заболявания. Нещо, през което моето семейство и аз преминахме, но без българските фенове - нямаше да успеем.

Исках да се отблагодаря на българските фенове, които са следели моята тежка битка и са ми помагали. Това ще бъде невероятен момент за мен, в който ще им се отблагодаря. Това, което ще направим, ще даде кураж и опора на хората, които се борят с болестта.

Всички тези звезди, които ще пристигнат в Софияк, си дават времето да дойдат и да направят едно голямо шоу за българския народ. Всички средства ще отидат за благотворителност. Ще бъдат разпределени в различни болници и ще бъдат дарени на много хора, които се нуждаят от трансплантация. В моята фондация има много хора, които се възмущават от българските болници. Всяко дарение ще бъде следено и показано пред цялата българска общественост", обясни Стилиян.

И отговори с намигване на въпрос в какво физическо състояние ще са поканените звезди.

"Ще има по 20 футболисти в отбор. Много от българските и световните звезди се поддържат. Христо Стоичков каза, че е започнал да тренира по 3 пъти в седмица. Повечето звезди са в много добра кондиция и ще има страхотно шоу за феновете. Предстоят да бъдат обявени и другите имена на футболисти, които очакват с нетърпение да пристигнат в България. На всеки две седмици ще бъдат обявявани имена. Ще има представители също на Селтик, Астън Вила, ЦСКА и Монтана", завърши Стилиян Петров.