Бившият капитан на националния отбор Стилиян Петров отправи нов мощен залп по ръководството на БФС.

Стенли, който е част от екипа на претендента за президентския пост Димитър Бербатов, взе отношение за съдебната битка за властта в централата и изброи важни неща, които според него не са се случили в българския футбол през последните две години.

В публикацията си във Фейсбук Стилиян Петров прилага и колаж с Дядо Коледа, който държи лист, върху който е изписано: "Списък с палавници: БФС (не, сериозно, вие бяхте т***к тази година)".

Ето целият пост на екснационала, както и самият колаж:

"Коледа отмина, футболна България продължава да чака своя коледен подарък! Кой спира и прави всяка изминала футболна Коледа по-трудна и непоносима за българския фен?

*Обжалващите вписването на Димитър Бербатов !?!?!

*Г-н вицепрезидентът в БФС Емил Костадинов!

*ФК Бароко - клуб, управляван от Николай Стайков, който по случайност е селекционер на националния отбор на България по футзал !?!?

*Академик (София) - клуб, контролиран от така принципния и висящ всеки ден на базата в Бояна Вихър Данчев?!?!

Откъде ли се взеха всички обжалващи вписването на Бербатов и защо ли всички те са тясно свързани с БФС?

Какво пропусна и продължава да пропуска като развитие нашият футбол в последните две години?

1.Бонусна система за използване на млади български футболисти. Програма, разработена да подпомага всички клубове на всички нива, развиващи и използващи нашите български таланти! Стратегия, даваща средства и възможности на клубовете да ре-инвестират, надграждат и подкрепят българското футболно дете!

2.Допълнително подпомагане, регулация и облекчаване (финансово и административно) на аматьорските клубове от всички нива, превръщайки аматьорските клубове в изцяло независими финансови дружества!

3.Административни и структурни промени. Изцяло обновена и функционираща система в зоналните и областни центрове в цялата страна! Премахване на отживялата, зависима и закърняла система, въвеждане на изцяло нова, модерна, работеща за развитието на българския футбол!

4. Изграждане на мултифункционален национален стадион. Отговарящ на времето, високите изисквания, лицензиран и готов да приема футбол на най-високо ниво. В името на феновете. В името на българския футбол. В името на децата. В името на бъдещето!", написа Стилиян Петров.

ИЗБРАНО