Станимир Стоилов даде пресконференция преди своя мач №250 като треньор в елита на родния футбол.

В неделя Мъри ще води Левски при гостуването на Арда (14:30 часа по Диема спорт), а днес говори пред медиите.

"Не се вглеждам в класирането, защото, когато Левски не е на първото място, не е чак толкова интересно. Ние сме доста далеч от челото - каза Стоилов. - Важното е да трупаме победи. Трите точки се явяват винаги златни в тази сгъстена група от отбори.

Добра игра с победа - така очаквам привържениците отново да са на стадиона. Трябва да стигнем до крайните си сили и възможности, за да спечелим в Кърджали. Иначе можем да имаме проблеми.

Мачът утре е отлична възможност за нашия отбор. Арда повиши изключително нивото си, играе комбинативен, атакуващ футбол. Прави впечатление с организацията си и начина на игра. За нас е отлична възможност да покажем какво можем на терена.

За офертите към играчите - това не е непозната ситуация за всички нас. Като работа сме го вършили и преди. Имаме разговори с всеки играч. Обясняваме му каква точно е истината. Клубът прави нужното, за да може под някаква минимална форма да задоволим интересите на играчите.

Най-доброто нещо в този отбор е, че той е изключително млад. Играчите имат голям хоризонт пред себе си и е много по-лесно да разговаряш с тях, когато знаеш, че ако не направят трансфер днес няма да е фатално. Както беше с Георги Миланов.

По-лесно е с младите играчи. Те имат и доста проблеми за чистене. Много често някои отиват в Европа недообучени и те се връщат бързо. Аз трябва да ги подготвя за предизвикателствата. Трябва да се развиват."

Арда е на осмо място в класирането с 35 точки, а Левски - седми с 38.

Двубоят се явява и пряк сблъсък на контуренти за позиция в топ 6 в края на редовния сезон.