Треньорът на Левски Станимир Стоилов очаквано беше доволен от представянето на своите футболисти след победата с 2:0 над ПАОК във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

Наставникът остава притеснен за реванша в Солун, но се радва, че е зарадвал многобройната публика. Уточни, че Левски може да играе още по-добре.

"Това беше един отличен мач за Левски, една прекрасна "синя" вечер, в която въпреки проблемите и сериозния противник, успяхме да изиграем мача по най-добрия начин, да отбележим голове и да не допускаме много шансове. Имахме възможност да решим с трети гол нещата, но с оглед на това, което видях от отбора на ПАОК, мисля че победихме голям отбор.

Винаги е добре, когато вкараш ранен гол, това дава увереност. Малко ни принудиха да мислим за фаза защита, но се притеснявам много за втория мач. Дано да успеем да изиграем добър мач и в Солун без нашите привърженици. Това беше Левски, който искам да радва хората. Не ме интересува резултата, а Левски, който иска да се бори.

Не мога да кажа, че това е най-добрият Левски. Трябва му време, работа и търпение, за да играе още по-добре. Тази победа мога да я сложа в топ 10 на европейските ми с Левски. Това е голям отбор, който игра четвъртфинал преди два, три месеца. Имат много добри футболисти. Те ме притесняват за реванша. Играят много комбинативно. Но това е знаменита победа, защото клубът и привържениците имат нужда от такива. Начинът, по който играхме, бе достоен за уважение.

Трябва да успеем да отбележим гол на реванша. Ако мислим за удържане на резултата, това ще бъде грешка. Ще използваме нашите силни страни, нашата скорост. Съжалявам, че не успяхме да решим мача с трети гол. Видяхте ПАОК какви играчи влязоха, ние до последно изчакахме да пуснем тримата ни млади играчи. Няма значение как ще завърши другия мач, важното е, че виждам щастливи левскари.

Благодаря за уважението на привържениците към мен и отбора. Изключително труден и важен момент беше за Левски и аз затова се върнах в клуба. Те бяха загубили последните си надежди. Ние им донесохме капка радост. Не мога да обещая повече, само работа и честност".