Треньорът на Левски Станимир Стоилов очаквано бе в добро настроение след победата във вечното дерби срещу ЦСКА с 2:0.

"Синият" наставник коментира, че отборът му е играл по-добре през първото полувреме, въпреки че вкара попаденията си в края на мача. Той заяви, че е било важно да се зарадват привържениците на отбора след скорошните трудни за преглъщане резултати.

"Мисля, че през първото полувреме играхме много по-добре отколкото през второто. Във второто мачът влезе в ситуация с повече нарушения и бавене на играта. Заслужена победа с оглед на много ситуации, които създадохме още през първото полувреме. Тогава не ни достигна увереност и последния пас. Футболистите се стараха много. Опитахме да пресираме и да играем по-агресивно в атака. Имахме възможности, но тези проблеми се изчистват с работа и във времето не можем като другите отбори да си позволяваме по 4,5 нападатели. Момчетата се стараят много и имат желание, което е най-важното. Откакто съм тук те в дерби мачовете показват хъс, желание и това се харесва на публиката. Понякога резултатът го има, понякога не. През второто полувреме, когато нямаше мач, който да се коментира, тогава отбелязахме головете.

И двата момента пред вратата ни бяха моменти на индивидуално изпълнение. Ние имахме чистите ситуации и трябваше да ги отбележим. Винаги е добре, когато печелиш заслужено срещу ЦСКА, защото това е един от водещите отбори през последните години. Ние доста време не бяхме печелили шампионатен мач срещу тях и това е важно за левскарите. Казах на този отбор, че е призван да обръща историята в полза на клуба. Нещата не са винаги перфектни и идеални, но с оглед на отбора всички се стараят и дават каквото мога. Имахме и слаби мачове, но досега не сме се чувствали надиграни.

ЦСКА под никаква форма не успя да отговори на нашата атака и там където имахме превъзходство. Ние не търсихме реванш от загубата от Локомотив. Търсихме радост за "сините" фенове и им я доставихме. Те изживяха два кошмарни мача, които загубихме с дузпи. Днес заслужиха да видят добър Левски, който побеждава.

Сонко Сундберг все още е с лонгета и не може да започне тренировки, така че е далеч от завръщането. През паузата ще направим всичко възможно част от играчите, които имат травми, да се излекуват. По-важно е да виждам отборни действия на терена."