Столична община е предприела първи стъпки към придобиването на стадион "Георги Аспарухов" и прилежащите му площи от държавата.

Информацията идва от общинския съветник Симеон Ставрев, който чрез профила си в социалните мрежи информира за случващото се около "Герена".

А целта на въпросното придобиване, което изцяло зависи от волята на държавата, е да може да се задвижат процедурите по модернизация на стадиона или направо построяването на нов такъв.

Идеята е общината да е притежател на стадиона и земята под него, но да предостави на Левски възмездно право на строеж и ползване.

Самият Наско Сираков изрази готовност да намери инвеститор за нов стадион, ако бъдат задвижени процедурите и от държавен стадионът стане общински.

Ето какво написа Ставрев по въпроса със стадиона на "сините":

"Столичен общински съвет направи първа стъпка за отпушване на процеса по модернизацията на стадион "Георги Аспарухов" - взе решение, че иска да придобие стадиона и прилежащите терени. На ход е държавата. Ако Министерски съвет не иска да прехвърли "Герена" на Столична община, то е редно да каже как държавата си представя "Левски" да получи нов стадион. В интервю за Капитал Наско Сираков изрази готовност клубът да намери инвеститор за строителство на стадиона при възмездно право на строеж и ползване. Така градът ще запази земята и самото съоръжение като собственост и няма да се случи схема като Пловдивския панаир, а общината ще има възможността да предложи на софиянци модерно съоръжение".