Футболното първенство на Франция бе прекратено, а Пари Сен Жермен бе обявен за шампион на страната. Решението предизвика негодувание в част от останалите отбори от Лига 1, които вече обмислят съдебни действия заради евентуални пропуснати ползи.

Лион е първият отбор, който се замисля за нещо подобно.

Тимът е на седмо място и към момента на спирането на първенството бе извън местата, даващи право на класиране в евротурнирите, но Лига 1 бе прекратена при оставащи 12 кръга.

За последно Лион не участва в европейските клубни турнири преди близо четвърт век - след сезон 1995/1996. Клубното ръководство подчерта, че иска завършване на настоящия сезон чрез спортни, прозрачни и недискриминационни принципи. 

Деветнадесетият в класирането Амиен може да последва примера на колегите си от Лион. Северняците са на четири точки от осемнадесетата позиция, която е точно над чертата на изпадащите. 

Преждевременното прекратяване на първенството ще донесе и загуби за близо 250 милиона евро на футболната лига в страната.

Телевизионният договор с Canal+ също е бил прекратен, а като причина се посочва липсата на мачове и съответно липсата на предвания по телевизията. За оставащите 12 кръга трябваше да бъдат изплатени общо 243 милиона евро.