Стотици бразилци с фланелки на Сантос и националния отбор наобиколиха клиниката "Алберт Айнщайн" в Сао Пауло и изкараха втора нощ по улиците наоколо.

Те носят снимки на Пеле, палят свещи за здравето на великия идол на страната, както и транспаранти, на които името на Едсон Арантес до Нашименто е заменено с едно "'O Rei" - Краля, както светът го знае.

Краля на футбола е в болницата от пет дни, като противоречиви информации го пращаха от "на ръба, тялото му отказва химиотерапията" до "обикновена респираторна инфекция".

За първи път тази сутрин българско време се появи и съобщение от лекуващите лекари.

То гласи:

"Пациентът продължава да показва прогресивно подобрение в генералното си състояние. Особено около респираторната инфекция, която имаше. Той е стандартна стая, със стабилни жизнени показатели, в съзнание и без нови усложнения."

В същото време дъщерята на Пеле призна, че последните 72 часа е залята със съболезнования от цялата планета, сякаш нейният баща вече е починал.

"Чувствам се ужасно от това - написа в социалните мрежи Кели. - Благодаря за хилядите съобщения на подкрепа за баща ми, но има и такива, които вече ми изказват съчувствия за загубата му."

82-годишният Пеле е изкарал ковид преди няколко седмици, а това е довело до проблеми с дишането.

Той се бори с рак на стомаха от 3 години.

Снимка: Getty Images