Две от най-актуалните имена в българския футбол проведоха любопитен, личен, но същевременно и публичен разговор в който треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов даде интересен съвет на националния селекционер Ясен Петров.

Двамата разговаряха в края на дебютния епизод на новия подкаст на Corner.bg "SportCast с Деян и Иван". Петров и Младенов не скриха уважението помежду си, а разговорът им беше специална изненада, както за двамата именити треньори, така и за зрителите и слушателите на предаването.

Без предупреждение с идеята да бъде поканен като следващ гост в поредицата водещите Деян Веселинов и Иван Боянов набраха по телефона Ясен Петров часове след победата на България над Грузия с 4:1, а за поканата разчитаха на помощ от Младенов.

"Пътуваме със съпругата ми към Пловдив" призна селекционерът още преди да чуе гласа на Стойчо. 

Както е известно, контрактът на Ясен Петров начело на България е за 1+1 години. Именно опцията за удължаване с още една година се очаква да бъде активирана от БФС.

През този месец България направи равен с Италия като гост (1:1) и победи Литва с 1:0 у дома и съхрани надежди за второто място в групата и евентуално участие на бараж за Мондиал 2022. 

Именно по тази важна тема Младенов изстреля пред камерите: "Имам един съвет към теб като колега на колега. По-малко от 4 годишен договор не приемай."

 

Темата за ролята на треньорите и отношенията им с различни собственици на клубове от години е сред най-важните за Младенов и е широко засстъпена с примери и лични спомени в първия епизод на SportCast, който може да гледате във всички канали на dir.bg и corner.bg , както и да слушате в Spotify тук!

Повече за динамиката и отношенията между Младенов и Петров от първо лице вижте тук: