Берое изпусна победата у дома срещу Пирин - 1:1, след като дузпа в последните секунди на добавеното време донесе точката на гостите. Тя бе доста странна, отсъдена след намеса на системата ВАР за игра с ръка на Сана Гомес, който бе в стената при изпълнение на пряк свободен удар за гостите.

Изглеждаше, че бранителят на домакините играе с гърди, но... решението на рефера Кристиан Колев, който изгледа повторенията, бе дузпа.

От 11 метра Даниил Кондраков изравни и анулира гола на Васил Василев през първото полувреме.

Феновете на Берое побесняха от отсъдената дузпа и реакцията на скамейката на Пирин на гола, отвориха огражденията на централната трибуна и нахлуха на пистата, в опасна близост до играчи и треньори. Но не се стигна до сблъсъци, намесиха се хора от щаба на Берое и полиция.

Така и двата отбора остават "висящи" за това да отидат на бараж за оцеляване. Берое е втори в групата от пет тима, като има 32 точки. Пирин е с 31, а Хебър - вече с 29.

Изпаднаха Спартак (Вн) и Септември, а Ботев (Вр) - също с 32 т., е спасен. Въпросът е кой ще е трети отдолу нагоре и ще иде на бараж срещу третия във Втора лига.

В последния кръг Хебър приема Берое и, ако го победи, ще го изпревари заради предимството си в преките двубои. Пирин е домакин на Спартак, като с победа се спасява. Но ако този мач завърши наравно, а в Пазарджик спечелят домакините, три отбора се изравняват с по 32 т.

Тогава се прави тройно класиране, като в него Берое, Пирин и Хебър имат по 5 точки. В него последни ще бъдат старозагорци.

Ако Берое вземе точка или три в Пазарджик, и този тим, и Пирин, са спасени, а на бараж отива Хебър.

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО