Сделката за продажба на Нюкасъл между Майк Ашли и Саудитското кралско семейство може би ще трябва да почака. Арабите бяха готови да купят "свраките" за 350 милиона евро, но от Висшата лига са получили сигнал, който може да доведе до неочакван остър завой, макар преговорите да бяха на финалната права.

Потенциалните купувачи дори си бяха заплюли Маурисио Почетино за следващ треньор на клуба, но в Англия са получили сигнал, че намеренията на евентуалните собственици на клуба явно не са чак толкова искрени. А ако това бъде доказано, феновете на северозападния тим ще трябва да забравят за Почетино на кормилото на любимия отбор.

Най-голямата неправителствена организация в света - "Амнести Интернешъл", изрази съмнения че покупката на Нюкасъл може да бъде използвана от Саудитска Арабия за прикриване на "дълбоко неморални действия", включително и погазване на човешките права в страната. Оказва се, че държавната телевизия в Кралството предава нелегално мачове от Премиър лийг, при това вече няколко години.

От Висшата лига заявяват, че са говорили с девет различни правни фирми в Саудитска Арабия, които обаче са отказали да започнат работа по подобен случай.

"Потенциалните купувачи на Нюкасъл са нанесли и продължават да нанасят огромни щети на клубовете и на тяхната печалба", гласи изявление на Юсеф Ал-Обайдли, който е шеф на един от партньорите на Висшата лига - beIN sports.

Самият той е от Катар, а двете страни не са в особено добри отношения 

Така може да се окаже, че политически конфликт би могъл да спре сделката за Нюкасъл и евентуалното привличане на Маурисио Почетино.