14 юни е дата, която ще промени приоритетите на новинарския поток по света. Добре, нека дори да е само за месец... Но от днес се започва.

Едно събитие ще предизвика това, а то е най-голямото не само в спорта. От днес Световното първенство в Русия 2018 превзема първите позиции на новините.

Дир.бг ще ви заведе в центъра на събитията на Мондиала.

Както обикновено, в Корнер.бг ще намерите последни новини, любопитни отзиви, галерии и видеорепортажи от мачовете.

Вече ви поканихме на разходка из алеите на историята на Световните първенства с поредицата ни от над 80 материала, представящи ключови моменти, както и отборите на първенството в Русия.

Това бе загрявката. Най-доброто - както е известно - тепърва предстои.

Специалното приложение на Дир.бг и Спортрадар няма да остави нито един въпрос около Мондиала без отговор.

В него, на един клик разстояние, ще имате пълната програма по дни, часове и място на мачовете, изключително подробна статистика за миналите двубои, отделните играчи и отбори.

Ще видите пълната картинка в превюта на срещите, прогнози, както и ексклузимната възможност да следите мачовете на живо в Дир.бг или във фейсбук страницата на Корнер.бг.

И дори и това не е всичко...

Видеоблогът на Дир.бг ще ви намигне с всичко, което може да сте пропуснали, докато гледате мачовете или сте до магазина за бира между тях.

Ще ви ориентира какво предстои, какво мислят световните медии, звездите, как ехтят около Мондиала и социалните мрежи.

Във видеопредаването ни за Световното ще ви чака Деян Веселинов.

Лице и глас от спортни студия, коментари, предавания и блокове на телевизии с национална значимост, днес той е част от екипа на Дир.бг и ще "ви води" до Русия с голямата си страст... Тоест, с голямата ни обща страст - спорт и футбол.

От днес, с мача на откриването Русия - Саудитска Арабия от 18 часа, голямото шоу Мондиал 2018 официално ще стартира.

Ние вече започнахме и ще се постараем да не пропуснете нищо от него.