Българският представител в младежката Шампионска лига отново безславно ще напусне турнира.

Този път това бе Лудогорец, който с общ резултат от 1:2 отпадна от беларуския първенец Динамо (Минск).

А младите таланти на родния шампион имаха всички предпоставки да продължат напред, защото освен, че играха и двата си мача у дома, те имаха аванс от 1:0 след първата среща.

Но днес те загубиха с 0:2 и така с общ резултат от 1:2 отпадат и пропуснаха огромната възможност да срещнат немския Майнц в следващия кръг.

Днешният мач реванш бе символичното домакинство за Лудогорец, но то започна с ранен гол на Трофим Мелниченко, с което Динамо поведе и изравни общия резултат от двата мача.

Лудогорец имаше своя шанс в началото на втората част, когато съдията отсъди дузпа, но Георги Караиванов не успя да я реализира, а малко по-късно Динамо удвои преднината си.

Максим Будзко вкара за 2:0, а до края Лудогорец така и не успя да вкара гол, с който да прати мача в продъления, макар последните пет минути на редовното и време и петте минути продължение, гостите да бяха с човек по-малко на терена.

Така за деветте години, в които младежката Шампионска лига се провежда в този формат, столичният Септември остава единственият роден тим, успявал да отстрани опонент.

Това се случи през 2021-а срещу Академия Футболит от Албания, а успеваемостта на нашите отбори в този турнир говори досттъчно за нивото на детско-юношеския ни футбол.