Тежка катастрофа претърпя футболният национален отбор на България в Грузия преди неделния мач от Лигата на нациите.

Двата автобуса, които превозват "лъвовете" в Тбилиси, са се ударили с висока скорост на път за хотела, а информацията бе официално потвърдена от БФС.

Возилата са се блъснали едно в друго в тунел, като халфът Тодор Неделев е бил приет окървавен в болница.

След като е бил транспортиран с линейка, той е в стабилно състояние, но със спукан череп. Родителите на Неделев са информирани за състоянието му, опасност за живота няма. Халфът е стоял най-отзад в първия автобус, където ударът е бил най-силен. 

Пре нощта Неделев е претърпял операция заради забитото в главата му парче стъкло. Интервенцията е преминала успешно, а националът ни ще остане в болницата за една седмица. Цялата нощ с играча ни е прекарал докторът на тима д-р Бисер Бочев, за да следи състоянието на халфа.

Катастрофата е станала в тунел.

БФС

Целият отбор на България е в тотален шок, но на този етап отлагане на мача срещу Грузия от Лигата на нациите не стои на въпрос. Ръководството на БФС се е ангажирало да оказва пълна подкрепа на Неделев и останалите.

Останалите играчи на временния селекционер Георги Иванов-Гонзо са се разминали единствено със сериозен уплах.

По традиция, при гостуване тимът се разпределя в два автобуса, като именно те са катастрофирали помежду си.

"На път към хотела на тима шофьорът на първия от двата автобуса, превозващи състава ни, загубва контрол върху управлението на возилото, в следствие на което предизвикал тежка катастрофа", потвърдиха от БФС.

Националите се суетят след катастрофата.

БФС

Президентът на футболната централа Борислав Михайлов не е част от делегацията, която пое към Тбилиси директно след фиаското с Гибралтар (1:1). Водач на българската група е вицепрезидентът Михаил Касабов, който веднага се е свързал с посолството ни в Грузия.

Появи се и кратко видео от минутите след инцидента, на което националите призовават спешно да се извика линейка. По-късно стана ясно, че след катастрофата групата ни е успешно транспортирана до хотела, но играчите са в дълбок шок от случилото се.

Вторият автобус е със сериозни щети.

БФС