"Ти си клоун" - това бе реакцията на футболната легенда Поул Скоулс, а вероятно и на хиляди фенове след противоречивото изпълнение на бразилеца Антони.

Той си навлече гнева дори и на феновете на Манчестър Юнайтед, когато реши да показва умения от бразилските плажове в мач от Лига Европа, при това в момент, в който неговият тим все още се мъчеше при резултат 0:0 срещу Шериф Тираспол.

В 37-ата минута на мача Антони получи топката на десния фланг и два пъти се завъртя технично в кръг. Със сигурност изпълнение, което демонстрира страхотен талант, но пък по-подходящо за уличния футбол с приятели, не за такъв на професионално ниво.

А шоуто на Антони съвсем бе обречено на провал, защото последвалият му опит за пас се оказа твърде неточен.

След изпълнението камерите на стадиона уловиха треньора му Ерик Тен Хаг да поклаща неодобрително глава, а вероятно подобна е била реакцията и на повечето фенове.

Поул Сколс, за когото сме убедени, че също умее подобни трикове, но никога не си е позволявал да ги демонстрира в истински мач, разкъса Антони от критики.

"Не знам какво постига с това. Мисля, че трбява да си намери по-забавно умение. Нямам идея защо го прави, може би си мисли, че забавлява хората. Това е да си клоун", сподели той.