Дългогодишният собственик на "Левски" Тодор Батков се завръща във футбола, съобщава БТА. Адвокатът ще стане член на Обществения съвет на Българския футболен съюз, където пък президент отскоро е Георги Иванов - Гонзо, който се познава много добре с Батков от годините си като футболист на "сините".

Структурата бе създадена от Борислав Михайлов, но сега продължава дейността си и при Гонзо като №1 в БФС.

Валентин Михов е председател на ОС, заместник му е Христо Порточанов, а членове на експертния съвет са Андрей Желязков, Антон Попов, Божил Колев, проф. Лъчезар Димитров, Константин Баждеков, а сега и Тодор Батков.

Съветът започна работата си през месец август 2022-а година и през това време е работил върху варианти за ограничаване на чужденците в българския футбол, а също така и начини за подпомагане на женския футбол, на детско-юношеския футбол, за увеличаване на приходите от телевизионните права за клубовете.

Батков бе собственик на "Левски" между 2001 и 2015 година, като това е и най-дългото управление в историята на клуба. По негово време столичани станаха първият роден тим в групите на Шампионската лига.