Ден след официалното съобщение от Локомотив (Пд) за раздяла с треньора Александър Томаш, самият наставник написа обръщение до феновете на отбора в социалните мрежи.

А в него дава ясно да се разбере, че мисли да продължи да работи в клуба, защото има действащ договор.

"Скъпи Локомотивци, фенове на любимата игра, Честит празник на Славянската писменост и култура! - пише Томаш. - Искам да се обърна към Вас, за да внеса яснота около новината за раздялата ми с Локо (Пд), която на 23 май 2024-та година се появи в медиите, а след това бе потвърдена чрез официално съобщение от клуба.

Няма да влизам в подробности около случилото се на срещата между мен и г-н Христо Крушарски. За мен това бе мъжки разговор, на който всеки изрази своето мнение и виждането за бъдещето на Локомотив Пловдив.

Всеки от нас има своята истина и може би гледа ситуацията от различен ъгъл и именно поради тази причина аз ще продължа да бъда докрай коректен и лоялен към вас, ръководството на клуба, играчите, ветераните на тима и институцията Локомотив, и няма нито да се оправдавам, нито да опитвам да трупам дивиденти.

Всичко, което съм направил в тези 25 месеца, в които съм на "Лаута", съм го направил единствено и само в името на Локомотив. Работил съм и продължавам да работя за черно-бялата кауза. Когато подписах моя договор преди повече от 2 години обещах отдаденост и професионализъм. И ще спазя своето обещание.

Аз все още имам действащ договор с Локомотив Пловдив и ще продължа да го изпълнявам, докато не бъде прекратен."

Последният мач за сезона на състава е срещу ЦСКА, а от седмици името на Томаш се спряга като вероятен нов наставник на "червените".