Световното първенство в Катар изглежда наистина ще е различно от всяко друго, и то в повече от едно отношение.

Първият зимен Мондиал ще е от 21 ноември до 18 декември в азиатската държава, не спират критиките към организаторите и ФИФА за различни детайли от кандидатурата и домакинството.

Часове след изтеглянето на жребия за Мондиала, който определи за мач на откриването Катар срещу Еквадор, ФИФА реши да промени хронологията на първия ден от турнира.

Така в 13 ч на 21 ноември на терена на стадион "Ал Тумама" в Доха ще излязат Нидерландия и Сенегал, за да открият Мондиал 2022. Нарушава се традицията това да сторят домакините на първенството.

Куриозно, първият мач е по обяд, в средата на делничен работен ден. 21 ноември е понеделник.

В 16 ч играят Англия и Иран, а едва в 19 ч същия ден е Катар - Еквадор. Вечерта има и четвърти мач, в който Щатите ще играя с победителя в европейския поток на баража - един измежду Уелс, Украйна или Шотландия.

Първият двубой на Лео Меси и компания също е в 13 ч на обяд в делничен ден - 22 ноември, вторник.

Вицешампионът на света Хърватия ще излезе в същия час на 23 ноември срещу Мароко. Часовете за мачовете от груповата фаза са 13, 16, 19 и 22 българско време.

Елиминациите ще започват обаче в 18 и 22 часа, като стартът е на 3 декември с първите осминафинали. Полуфиналите са само в 22 часа, а мачът за трето място и финалът са от 18 часа на 17 и 18 декември.