Треньорът на родния шампион Лудогорец - Валдас Дамбраускас, вярва, че отборът му е напълно готов за утрешния старт в евеопейските клубни турнири.

Разградчани се изправят срещу беларуския шампион Шахтьор (Солигорск) в мач от първия квалиифкационен кръг на Шампионска лига, като двуят е на "Хювефарма Арена".

Според Дамраускас, отборът му е подготвен за този двубой, като не се притеснява от отсътвието на Абел Анисе и Алкес Сантана.

"Мисля, че Лудогорец е точно толкова готов, колкото трябва. Имахме месец подготовка и се опитахме да надграждаме физически и тактически. След като разбрахме противника, събрахме доста информация за него и се подготвихме добре. Важна е самата мотивация на футболистите, нека не забравяме, че това ще ни е първи официален мач. Смятам, че с всеки следващ мач ще надграждаме все повече и повече, както бе и на лагера ни в Австрия.

Мисля, че почти всички са готови. Алекс Сантана не може да играе заради червения картон в последния мач миналия сезон. Ихинио Марин все още не е на разположение, но всеки ден тренира индивидуално и се наблюдава прогрес. Щастлив съм, че мога да разчитам на всички останали.

Отговорът е много прост. Имаме едни квоти, с които трябва да се съобразяваме, когато избираме групата за мача. Ротариу дойде по-късно и не бе тренирал. Анисе се присъедини късно, защото бе с националния си отбор. Решението за това е треньорско. Избираме най-готовите и тези, които имат най-добри взаимовръзки помежду си на терена. За всеки следващ мач нещата може да се променят.

Не е лесно да кажа няколко думи за Шахтьор. Те са един доста опитен отбор, който има ясно изразен стил. Опитват се да доминират, което се забелязва и в първенството. Успяват да използват минимално време за всяко действие на терена, включително и преминаването от защита в атака. Смея да твърдя, че още миналия сезон съм следял отбора доста отблизо, защото там има доста играчи, с които съм работил", сподели той.

Пред медиите говори и новият капитан на тима - Антон Недялков.

Националът заяви, че и дума не може да става за подценяване, като Лудогорец ще подходи напълно сериозно към мача.

"Имахме достатъчно време да си починем. Повече от нормалното. Около 15 дни, даже повече. Това ни се отрази добре. Разполагахме с около месец за подготовка. Можеше и повече, но се подготвихме по най-добрия начин. Готови сме за този двубой.

Благодарен съм за честта, която ми гласуват треньорът, ръководството и футболистите. Донякъде съм заслужил да съм капитан. Знам каква е отговорността. Знам във всеки един момент как да реагирам. Надявам се с течение на времето всички да разберат, че аз съм лидер, който може да помага. Както, и когато някой направи грешка, да я посоча и повече да не я допуска.

Очаквам историята да е по-различна. Миналият сезон не бе много сполучлив за нас. Надявам се сега да си върнем лицето, което Лудогорец имаше. Този месец не беше достатъчен, но разбрахме как да реагираме във всяка ситуация. Със стечение на мачовете ще се постараем да изглеждаме по-добре.

И двата отбора са на едно ниво. Когато играхме с Динамо Брест, тогава бе по-трудно, защото имаше един мач. Този двубой означаваше нещо повече. Сега имаме две срещи, което значи, че може да сме една идея по-спокойни. Тимът е достатъчно добър да се противопостави. Подготвени сме, за да нямаме проблеми с това", сподели той.