Треньорът на Левски Николай Костов призна, че как ще изглежда отборът му през пролетта към момента е загадка не само за широката публика, но и за самия него. След продадени основни играчи, плюс извадения от първия състав капитан Адриан Краев, "сините" стартират срещу Пирин като гост в събота от 17 ч пролетния полусезон.

"Много от отборите играят трудно срещу Пирин, особено на техния терен. Съобразяваме се с този факт - каза Костов. - Притесняваме се най-вече от терена.

Както за вас, така и за нас е загадка какъв ще бъде отборът без петимата основни играчи, които напуснаха клуба. Нямаме търпение да видим, защото контролите са си контроли. Нека видим как е отборът, когато трябва да се играе за резултат и да се печелят точки.

Очаквам нашият отбор да победи, защото сме по-силният отбор. На всички нови играчи по света им се дава повече време, за да могат да се адаптират към съотборниците си, към атмосферата, към публика, към самия шампионат. Така са и нашите футболисти. Но искаме или не искаме, трябва да им се доверим и да заместят тези, които са заминали. Предполагам, че са с добри качества, вярвам в това и се надявам максимално бързо да се адаптират.

Имахме разговори за Александър Бастунов (от Хебър), не се получиха нещата, пропаднаха. Така беше и с Колев (Алекс Колев от Крумовград). Все още търсим футболисти от Южна Америка.

Всеки българин е добре дошъл в Левски, стига да може да привлече вниманието ми и да отговаря на изискванията. Изцяло сме обърнали поглед и към нашата школа. Това са процеси, които не спират при нас и за тях постоянно говорим с ръководителите. Наблюдаваме всички български футболисти. Аз имам вече ясна представа, тъй като вече съм половин сезон в Левски. Ясно ми е кои играчи отговорят на стила на Левски.

Много харесвам играчите си в момента и отношението им към тренировъчния процес. Надявам се игрите им да променят и психологията на нашите почитатели, на треньорите също. Оптимист съм, има прогрес, даже нямам търпение да започне шампионатът.

Много ще ни липсва Уелтън. Те всички липсват, но Уелтън беше душата на отбора. Той беше изпратен подобаващо от публиката, защото беше неин любимец, беше сърцето и душата на тима.

В момента разчитаме на колективното мислене, на колективния дух, които да променят ситуацията в клуба. А що се отнася до изходящите трансфери - радвам се, че Левски нашумя с тях и вече се котира в Европа. Това е много добре за клуба."