Треньорът на столичния Локомотив - Станислав Генчев, потвърди, че решението на собственика Иван Василев да се оттегли е окончателно.

Генчев говори преди утрешният реванш за Купата на България срещу ЦСКА 1948, в който Локомотив ще се опита да обърне сблъсъка след поражението от 2:3 в първия мач.

Основната тема около Локомотив обаче е бъдещето на клуба, а Генчев заяви, че в личен разговор благодетелят на клуба Иван Василев му е споделил, че категорично си тръгва през лятото.

Това поражда изключително много въпроси около бъдещето на Локомотив, защото именно Василев пое издръжката на клуба в окръжните групи и успя да го върне в елита.

"Ще направим всичко възможно да зарадваме нашия собственик и фенове с добра игра и победа и да видят отбора на финал.

Неприятно е, когато собственикът иска да напусне клуба. Всички знаем какво е направил Иван Василев за Локомотив София - от окръжните групи до едно много добре представяне в Първа лига. Неприятно е за футболистите.

Хубавото е, че той лично заяви пред ръководството, че всичко, което е поето като ангажимент към футболистите, ще бъде изпълнено, за да има някакво спокойствие. Вижда се това напрежение. Играчите постоянно питат какво се случва. Не е приятна обстановката. Най-малко сме очаквали след този сезон да се случи нещо подобно. В разговор с него той ми заяви, че ще е категоричен и ще се оттегли.

Надявам се утре да направим добър мач. Това, че сме загубили с 2:3 домакинската среща, дава предимство на противника, но от друга страна правилото че няма гол на чужд терен донякъде ни облагодетелства, защото и минимална победа може да вкара мача в продължения. Нищо не е загубено. Говорих с футболистите, те вярват, че можем да постигнем победа", сподели Генчев.

Преди няколко дни в друго интервю Генчев сподели, че ако Иван Василев си тръгне, то той ще го последва към изхода. А интерес към младия спациалист не липсва, защото на няколко пъти той бе свързван с работа в Ботев, Левски, дори и ЦСКА 1948.