Лудогорец трябва да реши всичко в реванша с Астана още в редовното време и да не се стига до продължения и дузпи.

Това заяви треньорът на "орлите" Ивайло Петев преди двубоя с казахстанския шампион.

Мачът от трети кръг на Лига Европа е в четвъртък от 21 часа в Разград, а първият двубой завърши 2:1 за Астана.

"Нещото, което трябва да подобрим, е играта с топката. Там бяхме вяли и допуснахме грешки. Това е основното нещо. Най-важното е да забравим какво е било преди и да се съсредоточим. Да покажем дух за победа и да искаме повече от противника победата", коментира Петев.

Той заяви, че на следобедната тренировка ще стане окончателно ясно състоянието на Серджио Падт и Доминик Янков и дали те ще бъдат на разположение за реванша.

"Не мисля, че Астана ще изглежда по различен начин. Там има изграден стил от доста години. Важно е ние по какъв начин ще действаме и какво ще правим. Имам увереност, че може да решим всичко в редовното време. Всеки ден обръщаме внимание на статичните положения в защита, защото допуснахме няколко гола по този начин. Надявам се да бъдем перфектни в този компонент и да няма пропуските, които имахме до момента.

Основно нещо е постоянството. Отбор като нашия не бива да изпада в моменти, каквито имахме в определени мачове. Играем на нормален тревен терен. Зад нас ще бъдат феновете. Дали ще играем с трима или четирима, ще видите утре. Обръщаме внимание на всяка една слабост дори и при получаването на картони. Където виждам грешка, обръщаме внимание и трябва да се подобряваме всеки мач", завърши Ивайло Петев.