Селекционерът на Португалия Фернандо Сантош направи интересни разкрития относно горещата тема в тима му. "Мореплавателите" играят утре ¼-финал срещу Мароко на Мондиала, но на официалната пресконференция преди мача почти всички въпроси бяха насочени към ситуацията с Кристиано Роналдо.

Както е ясно, португалските медии разкриха за грандиозен скандал заради факта, че треньорът е оставил капитана резерва в мача с Швейцария. Роналдо дори заплашил да напусне лагера на тима, но това бе отречено от Сантош, който обясни как точно е реагирал Кристиано, когато чул новината.

"След като обядвахме в деня на мача, го поканих в офиса си и му съобщих решението си. По очевидни причини той не беше щастлив, защото винаги е бил титуляр. Той ме попита дали наистина мисля, че това е добра идея. Проведохме нормален разговор, в който аз изложих моите виждания по въпроса и той ги прие", заяви Сантош на пресконференцията си днес.

Треньорът добави, че Роналдо е реагирал спокойно на всичко това и информациите, че бил искал да напуска националния тим, не отговарят на истината.

"Не ми е казвал, че планира да си тръгва. Нямаше как той да даде по-хубав пример, защото видяхте, че загряваше нормално, а после скачаше и празнуваше голове с останалите си съотборници. Даже в края той беше човекът, който призова останалите да отидат и да поздравят феновете ни. Оставете Кристиано на мира, той не заслужава това заради всичко, което е сторил за португалския футбол. Вече не е модерно постоянно Роналдо да бъде сочен с пръст.

Беше хубаво, че такъв разговор имаше. Щеше да е лошо, ако нямаше. Сега на Мондиала разкривам титулярите си чак час и половина преди началото на мача, като ги пиша на дъската. По принцип не водя такива разговори с всички, но Роналдо е капитан и заслужаваше това заради всичко, което е постигнал", каза още селекционерът

За нещастие на Роналдо започналият вместо него Гонсало Рамош вкара три гола, което го прави фаворит да бъде титуляр и в събота срещу Мароко на четвъртфиналите.