Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев говори преди важната среща с Черно море, която е в четвъртък вечерта.

Мачът е директна битка за второто място в класирането, което към момента се държи от "моряците" с 69 точки. ЦСКА е с две по-малко.

Ако Черно море победи на националния стадион "Васил Левски" ще си гарантира второто място. При различен резултат всичко ще се реши в последния кръг, където отборът на Илиан Илиев приема Крумовград, а "червените" гостуват на Локомотив (Пловдив).

"Не мисля, че отборът се намира в лоша форма. Резултатите не са това, което всички очакваме. В атака имахме добри неща в последния мач. Въпреки двата гола това не ни достигна за победа. Имам претенции за играта в защита на целия отбор. Когато противникът отнеме топката, всички трябва да бъдат организирани и да помагат в защита. Това ще се получи.

Има време, нека свърши сезонът. Изцяло концентриран съм върху оставащите мачове на отбора. Последната дума има ръководството. Когато нямаме успехи у дома или навън, е притеснително. Работим върху това и се надявам скоро да се върнем на победния път в най-кратък срок.

Очакваме всичко. Най-нормалното е отборът на Черно море да играе по-близо до тяхната врата, когато ние владеем топката. Всичко е в нашите ръце. С две победи ще постигнем второто място. Пак казвам, че е жалко да се борим за второто място. Надявам се през следващия сезон да изглеждаме много по-добре и да сме основен конкурент да станем шампиони.

Разликата с Лудогорец е в това, че загубихме сигурни мачове. Лудогорец също направиха грешни стъпки, но не мисля, че разликата между нас и Лудогорец е голяма. Футболистите са професионалисти. Дали аз ще съм треньор, или някой друг, дали ще бъде един собственик, или някой друг, те трябва да защитават своето име и това на клуба. Трябва да бъдат на 100 процента отговорни в тренировъчния процес", каза Белчев.