Общо четирима играчи са причината Българският футболен съюз да забрани повторно на ЦСКА да картотекира нови футболисти.

Това стана ясно от публикуваните решения на Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз, която потвърди санкцията на "червените".

Причината ЦСКА да няма право да картотекира нови играчи са финансовите задължения към Серджо Рибейро, Франциско Руано, Бернардо Тенгариня и Нилсон Антонио. Трима от тях бяха играчи на "червените" по време на "Титан", а Франциско Руано е мениджър, който има да получава комисионни за осъществени траснфери с клуба.

Разбира се, това решение не е на БФС, а родната централа просто потвърждава решнията на ФИФА и Спортния арбитраж в Лозана.

Следващо решение на ФИФА може да има, само ако ЦСКА се разплати с въпросните лица или постигне споразумение с тях. Подобен бе каузсът с Юнес Бенжелюн, който бе причината за първото наказание на "червените", но с помощта на феновете, клубът плати сумата от близо милион лева на французина, който всъщност няма и минута игра с червения екип.

От новите трима играчи, които са осъдили клуб, Бернардо Тенгариня е изиграл 7 мача за ЦСКА, Нилсон Антонио има същата бройка, докато Серджиньо има 23 двубоя.

Ето и какво написа БФС на официалния си сайт:

"Решения - 04.03.2022 г.

Предвид неизпълнени финансови задължения към Бернардо Давид Мендес де Кампос Тенгариня от ПФК "ЦСКА-София" гр. София, съгласно решение на Спортният арбитражен съд в Лозана /CAS/ и въведена от ФИФА - забрана за регистриране на нови играчи в международен план, както и сезиране на ДК при БФС от Дисциплинарната комисия на ФИФА от 28.02.2022 година, на основание чл.71, ал.1, б. г/ от ДП /2021/2022/ - ДК налага забрана за картотекиране на нови футболисти на ПФК "ЦСКА-София" гр. София влизащо в сила от датата на сезиране. Забраната е в сила до следващо решение на ФИФА.

Предвид неизпълнени финансови задължения към Нилсън Антонио Да Вейга Барос от ПФК "ЦСКА-София" гр. София, съгласно решение на Спортният арбитражен съд в Лозана /CAS/ и въведена от ФИФА - забрана за регистриране на нови играчи в международен план, както и сезиране на ДК при БФС от Дисциплинарната комисия на ФИФА от 28.02.2022 година, на основание чл.71, ал.1, б. г/ от ДП /2021/2022/ - ДК налага забрана за картотекиране на нови футболисти на ПФК "ЦСКА-София" гр. София влизащо в сила от датата на сезиране. Забраната е в сила до следващо решение на ФИФА."